Contact

Villa de Sterrenberg
Bergstraat 2, 6711 DD Ede
 
T  + 31 (0) 318 666 000
E  info@rierinktandartsen.nl
 

Angst voor de tandarts?

Bang voor de tandarts? U bent niet alleen. Maar liefst veertig procent van de Nederlandse volwassenen zegt bang te zijn om een tandarts te bezoeken. Zo’n twaalf procent is zelfs zeer tot extreem angstig.

Meer dan 800.000 mensen durven helemaal niet naar de tandarts. Ook kinderen kunnen soms zeer angstig zijn voor een tandartsbezoek.

Bij Rierink Tandartsen zijn we gewend om angstige mensen te behandelen. In een persoonlijke sfeer geven we volledige uitleg over wat u te wachten staat, welke geluiden u kunt verwachten, welke gevoeligheden er kunnen optreden en op welke momenten deze kunnen optreden.

Door uitgebreid tijd en aandacht te besteden aan de angst voor de behandeling blijkt dat de angst in veel gevallen overwonnen kan worden. Soms zijn één of meer herhalingsbezoeken nodig om een volledige ingreep te kunnen uitvoeren. Bij Rierink tandartsen is dit geen probleem. We stellen alles in het werk om uw angst te overwinnen.

Eventueel kunnen er in overleg met u verschillende mogelijkheden voor pijnbestrijding worden ingezet. Tevens is het mogelijk om behandelingen onder narcose te ondergaan.

Wij nemen uw angst voor de tandarts serieus. Maak een afspraak voor een intakegesprek om kennis te maken met onze praktijk en persoonlijke uitleg te krijgen over onze aanpak en mogelijk over een op maat gemaakt behandelplan.

Bekijk de uitzending van ‘Hart van Nederland’ waarin tandarts Jan Bart Rierink de extreem angstige Carmen behandelt, waardoor zij na één behandeling weer lachend over straat kan.

Belangrijk: stel uw bezoek aan de tandarts liever niet uit. Dit verergert vaak de klachten, waardoor een volgende behandeling alleen maar extra ingrijpend zal zijn.