Een gezond en fraai gebit gaan bij Rierink Tandartsen hand-in-hand. Uw tanden bepalen voor een groot gedeelte de uitstraling van uw gezicht. Daarom besteden we niet alleen aandacht aan de gezondheid van mond, tanden en kiezen, maar ook aan de verfraaiing van het geheel.

Verfraaiing van uw gebit kan op verschillende manieren. Het aantal keuzes is talrijk: er is niet één standaardoplossing. Daarom kijken we naar de specifieke situatie van uw gebit. Op basis hiervan nemen we de mogelijkheden met u door.

Plaatsen van kronen

Een kroon is een ‘kapje’ van metaal en/of porselein dat precies past over een
afgeslepen tand of kies. Het ‘kapje’ wordt aan de vastzittende tand of kies gehecht . Hierdoor krijgt de tand of kies zijn oorspronkelijke vorm en functie terug. Tevens kan een kroon ervoor zorgen dat verkleurde of slecht gevormde tanden of kiezen een mooie en verzorgde uitstraling krijgen.

Plaatsen van bruggen

Ontbreken er tanden of kiezen in uw mond? Dan kan een brug een oplossing zijn. De brug wordt aangebracht aan twee afgeslepen tanden of kiezen aan weerszijden van de open ruimte Op de afgeslepen tanden of kiezen worden kronen geplaatst. Het ‘tussendeel’ wordt voorzien van of meer kunsttanden en/of kiezen.

Het plaatsen van een brug verbetert niet alleen het uiterlijk, het kan er tevens voor zorgen dat u beter kunt kauwen. Ook kan het voorkomen dat tanden en kiezen scheef gaan staan en uitgroeien.

Plaatsen van implantaten

Als er geen natuurlijke gebitselementen beschikbaar zijn of wanneer het beter is geen losstaande tanden te gebruiken voor een brugconstructie,kunnen tandheelkundige implantaten een oplossing vormen om open ruimten op te vullen.

Ontbreekt er tand of kies dan kan er titanium-implantaat worden geplaatst met daarop een vastzittende kroon. Als u verschillende tanden mist kan op twee of meer implantaten een vastzittende brug geconstrueerd worden.

Zelfs als u alle tanden of kiezen mist, kan op verschillende implantaten een vastzittende brug worden vervaardigd.

Het plaatsen van kronen, bruggen en implantaten worden soms vergoed. Dit is afhankelijk van de situatie en uw zorgverzekeringpakket. Ook hierover informeren wij u graag.

Tanden bleken

Frisse witte tanden in behandeling? Ook daarvoor bent u bij Rierink Tandartsen aan het juiste adres. Vanzelfsprekend is onze behandeling 100% veilig.

Facings

Wilt u ruimtes tussen uw tanden opvullen, uw tanden ‘ophogen’? Dat kan met behulp van facings. Rierink Tandartsen verzorg dit volgens uw wensen, vaak in behandeling.

Bekijk de uitzending van ‘Hart van Nederland’ waarin tandarts Jan Bart Rierink de extreem angstige Carmen behandelt, waardoor zij na één behandeling weer lachend over straat kan.

 

In de uitzending ziet u hoe een afdruk van het gebit wordt gemaakt. Vervolgens bouwt onze tandtechnieker op basis van het uitgegoten gipsmodel het hele gebit op met was. Hierna maakt de tandtechnieker een doorzichtige mal.

Vervolgens wordt het gebit voorbereid. Als het slechte en verkleurde tandmateriaal wordt verwijderd. Hierna wordt de mal over de tanden geplaatst.

Het resultaat: een prachtig stel tanden, gemaakt in één zitting.